Vragen?
Stuur een appje!

Tips om de herfst en winter te overleven

De avonden worden sneller donker, het weer is regenachtig en koud en de herfst is aangebroken. Meestal blijf je in de herfst/winter periode meer binnen. Ik geef vandaag een paar tips wat je allemaal kan doen als het geen weer is om naar buiten te gaan.

 

Verander van interieur

De zomer is voorbij en dan is het ook leuk om je interieur aan te passen aan de herfst. Je kan een tafel naar de andere kant van de muur zetten, boeken anders ordenen, een mooie schaal met kaarsjes, dennenappels, bladeren of pompoenen neerzetten. Alles wat je aan de herfst doet denken kan je gebruiken. Je kan overal inspiratie halen pinterest, boeken, vriendinnen, noem maar op. Zo lang je je maar thuis voelt in je eigen huis!

Movie night

Wat is er leuker om een lekkere film te kijken onder een dekentje met een lekkere warme kop thee of chocomelk (inclusief slagroom!) en kaarsjes?
Als Potterhead zijnde zou ik meteen een Harry Potter marathon houden. Maar de volgende films zijn ook best leuk om eens gezien te hebben:
Mouline Rouge – The devil wears Prada- Divergent – The hunger games (al vond ik persoonlijk de eerste 2 films het beste) – The Island – Forest Gump (run Forrest run!)
Ik heb er nog zo veel meer om op te sommen, er zijn gewoon zo veel goede films!
Na de films heb je natuurlijk ook series: Reign – Arrow- Atypical- Gotham- Daredevil- Riverdale en nog zo veel meer.
Maak er een fijne filmavond van met hapjes en drank en voor je het weet is de avond lekker voorbij gevlogen.

Gamen

Ik ben een gamer en speel op de playstation4, maar je hebt zo veel platforms om op te gamen. Of het nu je telefoon, Xbox, Playstation, Wii, Pc of iets anders is er is voor iedereen wel iets.
Gamen is trouwens ook een sociaal aangelegenheid, want je kan met je vrienden praten in een party en samen gamen. Je kan ze ook uitnodigen en gezellig samen gamen. Hapjes en drank kan je hier ook trouwens voorzien, ik krijg namelijk altijd honger en dorst van het gamen 😀

Bordspellen

Als je toch niet zo van gamen houdt kan je ook gebruik maken van gewone bordspelen wij hebben bijvoorbeeld mens erger je niet en Carcassonne in huis. Het is leuk en ontspannend om te doen. Al speel je best met mensen die tegen hun verlies kunnen anders is de pret er snel vanaf 😉

Boeken lezen

Het is ook een goede kans om boeken die je nog wil lezen eens erbij te nemen. Ook lekker met een dekentje op de bank of lekker gezellig in bed.

Opruimen

Je kledingkast, boeken die je al gelezen hebt en niet meer gaat lezen, dingen die je niet meer gebruikt,… je kan eens kamer per kamer rondgaan en spullen die je niet meer gebruikt weggeven, weggooien of verkopen. Het doet echt goed om eens alles uit te ruimen en dingen weg te doen. Alsof je met een schone lei begint.

Toch liever naar buiten of verplaatsing?

Een goede frisse herfstwandeling kan wonderen doen, je bent er tussen uit en kan genieten van het vallen van de bladeren, de frisse lucht en soms het zonnetje als hij eens door het wolkendek komt doorschijnen.
Ook is het fijn om activiteiten te gaan doen zoals poolen, naar de cinema, bowlen, gaan zwemmen of lekker uit eten.

Ook al is de zomer voorbij je hebt nog zo veel dingen om te doen en te zien. En voor je het weet is de lente terug in het land en kan men terug lekker genieten van de volle zon op een terras met een frisse cola!
Heb jij nog tips of uitjes dat je van plan bent om te doen? Laat het gerust achter bij de reacties.

Groetjes

2 gedachten over “Tips om de herfst en winter te overleven
  1. Weer heel leuk geschreven, Tara.
    Leuke tips! Ook leuk: samen lekker koken met vrienden?
    En… muziek luisteren. Doen wij vaker. Oude LP’s draaien of op Toutube clips zoeken 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.beautyandthemakeup.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.