Vragen?
Stuur een appje!

Recept: ei muffin met ham en bieslook in een krokant jasje van bladerdeeg

Als ontbijt of brunch met dit recept leuk je jouw ontbijt zo op. Vooral op zaterdag of zondag ochtend is het fijn om deze muffins te maken, je kan er meerdere maken en de volgende dag opwarmen in de microgolfoven. Kortom wil je eens wat nieuws als ontbijt dan is dit je ideale recept!

Benodigdheden voor 6 muffins
Duur: 25 min + 20 min in de oven

  • Een muffin schaal
  • Wat boter om de muffin schaal mee in te vetten
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 6 eieren
  • Beetje melk (je kan toevoegen zo veel je wil, dit doe je op smaak)
  • Sneetjes ham (hoeveelheid ook naar smaak)
  • Bieslook
  • Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en vet de vormpjes van de schaal in, zodat de muffins makkelijker uit de vorm kunnen gehaald worden als ze klaar zijn.
Daarna knip je de ham en bak je ze een beetje in de pan, hoe krokant of zacht ze zijn hangt af van persoonlijke voorkeur.
Ondertussen dat de ham opstaat breek je de eieren in een kom, hier voeg je wat melk, peper en zout bij. Daarna kluts je de eieren goed. Deze zet je even opzij.
Wanneer het bladerdeeg genoeg ontdooit is duw je één plakje in iedere vorm, hierna vul je deze op met een beetje ham, de eieren, terug een beetje ham en werk je af met bieslook. (Ik vond het handig om het eiermengsel in een maatbeker te gieten, omdat je beter kunt mikken in de vormpjes.)

Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven en daarna smullen maar!

Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.beautyandthemakeup.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.