Vragen?
Stuur een appje!

Likes en dislikes van december

Vandaag doe ik geen likes en dislikes over producten die ik gebruikt heb, maar schrijf ik over de alledaagse dingen die mij zijn opgevallen in december. Degene die mij gelukkig maakten en een lach op mijn gezicht toverde, maar ook de dingen die mij irriteerde.

 

 

kerstdrukte

Kerstinkopen

Het lijkt alsof iedereen op de laatste minuut plots een memo in zijn brievenbus krijgt en plots het idee krijgt om de kerstinkopen te doen. Hallo online shopping? Of gewoon op tijd gaan? Die drukte op de laatste dagen in december komen ieder jaar terug en dan vraag ik mij af of mensen het gewoon niet leren om op tijd inkopen te doen? Het bespaart je tijd, frustratie en een hele hoop stress.

catproof kerstboom

Kerstboom

Een Kerst zonder kerstboom is geen Kerst. Ik word gewoon happy om zoveel leuke en creatieve kerstbomen te zien, ieder jaar zit er wel iets nieuws bij dat je soms denkt “hoe komen ze er toch bij?” van kerstbomen die ondersteboven hangen aan het plafond tot een Harry Potter kerstboom. Voor ieder is er wel iets te vinden. Wij hebben trouwens een gewone traditionele kunst kerstboom. Al kan je het niet echt traditioneel noemen, er ligt namelijk een stofzuiger onder om onze kat af te schrikken :D. Sinds die er onder ligt raakt hij de boom met geen pootje meer aan, misschien een tip voor mensen met een tijger in huis 😉

Sneeuw of geen sneeuw?

Met sneeuw heb ik een haat/liefde verhouding. Sneeuw is zo mooi om te zien, maar als je erdoor moet is het soms een hel! Zeker als er op sommige wegen niet gestrooid is of als de mensen voor hun deur geen sneeuw hebben geruimd. Je moet je dan een weg banen door de sneeuw en gaan lopen als een pinguïn om nog maar te zwijgen over de ijsplekken die soms onverwachts opduiken en je de grond laten kussen :p. Ook kunnen de weerberichten soms overdrijven, spreken ze over een sneeuwstorm en zie je maar 1 klein vlokje vallen… Brace yourself, winter is coming!

goedevoornemensMijn goede voornemens voor volgend jaar

Ik heb nooit gesnapt waarom mensen met hun goede voornemens beginnen op 1 januari. Het is dan misschien wel een nieuw jaar en je kan het zien als een wit blad papier, maar je kan altijd beginnen met goede voornemens! Vaak kopen mensen

dan nog kadootjes voor zichzelf i.v.m. de goede voornemens. Bijvoorbeeld sportkleren, alternatieven om te stoppen met roken, gezonde kookboeken. Maar maakt dat je echt gelukkig? Je begint al aan het nieuwe jaar met een soort van verplichting en je ontneemt je het plezier van de echte leuke kadootjes die je waarschijnlijk wel leuk vindt te kopen. Dus smijt die voornemens nou eens overboord en geniet van de Kerstperiode zonder verplichtingen.

Cosy en comfy

Een onesie, pyjama of comfy kledij, aangevuld met een lekker warm dekentje, een chocolademelk met extra slagroom in je hand en een leuke kerstfilm. Deze tijd van het jaar is gewoon geweldig om lekker op de bank te hangen en te geniet van de foute kerstfilms.

alliwant

All I want for christmas….

Over foute kerstfilms gesproken, eindelijk kunnen we met z’n allen terug lekker meezingen op de Kerstliedjes en lekker gek doen.

Reclame hier, reclame daar

Je wordt ermee om je oren geslagen, maar de reclame kan soms zo overweldigend zijn! Op tv, in de winkelstraat en in de reclameboekjes zelf.
Wat ik zelf niet begrijp is dat het precies enkel met deze dagen is dat je jezelf extra in de verf moet zetten… koop deze lipstick speciaal voor Kerst, ga met dit jurkje spetterend het nieuwe jaar in. Dus met andere feestelijkheden mogen we allemaal erbij lopen in onze pyjama? Neen, met Kerst en nieuwjaar moet je gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Heb je een leuke kersttrui in je kast hangen waar je van gaat stralen? Draag hem gewoon en laat die reclame maar gewoon links liggen 😉

 

hedwig

Kerstkaartjes

In het tijdperk van mails, smsen en facebook is het toch nog zo fijn om kerstkaartjes te krijgen. Om het nog meer oldskool te maken mist nog enkel een postduif! Wat mis ik soms de tijd dat mensen naar elkaar brieven stuurde en je nog echte post kreeg. Daarom kerstkaartjes krijgen en versturen is gewoon zo fijn in december.

Je huis veranderen in een winter wonderland

De aanloop naar Kerst is gewoon zo leuk als je je huisje lekker kerstproof kan maken. De kerstboom hier, kaarsjes en rendieren daar. Het geeft gewoon je huis net dat tikkeltje extra, waardoor je Kerst nog intenser gaat beleven. Als het buiten donker aan het worden is en je de lichtjes van de Kerstboom kan aansteken heeft het iets sprookjesachtig en dan nog lekker de kaarsjes aan en het winter wonderland komt tot leven.^^

 

DIY kerst lantaarn

DIY met kerstspullen

Dankzij Pinterest kan je met Kerst helemaal losgaan met DIY’s . Zo hebben we een grote kaarsenhouder omgetoverd tot een leuk winter tafereel. Overal vind je wel leuke dingen die je kan uittesten en mee experimenteren. Kerst is gewoon geweldig om zelf leuke sierstukjes te maken! Laat dus je innerlijke creatieveling in je los en maak er iets moois van!

 

Zo dit waren een paar van mijn likes en dislikes van december.

Ik hoop dat jullie lekker gaan vieren met Kerst en dat jullie leuke kadootjes mogen verwachten.

Voor de mensen die Kerst toch niet graag vieren, denk eraan ook deze dagen gaan gewoon voorbij. Ook wens ik alle studenten super veel succes toe die moeten leren in de Kerstvakantie, ik duim voor jullie allemaal.

En voor de rest wens ik iedereen fijne feestdagen toe!

 

groetjes

2 gedachten over “Likes en dislikes van december
  1. Net je blog gelezen. Wat kun je het toch allemaal mooi verwoorden!! En moest lachen om die stofzuiger haha.
    Die kaarsenhouder ziet er prachtig uit zeg. Goed om te onthouden. 👍👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.beautyandthemakeup.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.