Vragen?
Stuur een appje!

Harry Potter Tag

Op het internet zag ik dat er een Harry Potter tag de ronde eens heeft gedaan en als trouwe Harry Potter fan kon ik het niet laten om hem ook eens in te vullen.

De boeken van Harry Potter heb ik in stukken en brokken gekregen als ik nog een jong meisje was, lezen deed ik namelijk heel graag en mijn ouders dachten wel dat ik de HP boeken leuk zou vinden. Met mijn verjaardag en Kerst kreeg ik de boeken, ik was meteen verkocht! Goed verhaal met magie en fantasie, fijne humor en gewoon super goed geschreven. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds fan en lees ik de boeken nog met zeer veel plezier. Als ik deze tag tegen kwam dacht ik, laat ik hem maar invullen en op de blog posten, zo kunnen onze lezers de Harry Potter kant van mij leren kennen ;).

Wat is je favoriete boek?

Harry Potter en de vuurbeker, zeker de momenten met het toverschool toernooi en het bal, je kan het je zelf inbeelden en er een hele wereld rond gaan maken.

Favoriete Film?

Harry Potter en de orde van de feniks. Ik vond het prachtig om de terzielers te zien in de film, omdat ik mij daar toch niet echt iets bij kon voorstellen in het boek en ook Luna komt hier in voor, ik vind haar zo een fijne persoonlijkheid hebben.

Minst favoriete boek?

Harry Potter en de geheime kamer. Het is een goed boek, maar soms is Gladianus Smalhart er wat te veel aan en ook omdat ik deze vaak gelezen heb, samen met het eerste boek, maar het eerste boek vind ik toch nog leuk omdat het je voorstelt aan de wereld van Harry.

Delen van boeken of film die je doen huilen?

De dood van Perkamentus heeft me diep geraakt. Ik weet zelfs nog dat ik in mijn bed zat en begon te huilen als ik het las. Je krijgt gewoon zo een band met de personages en je vindt het zo spijtig als je moet afscheid nemen. Ook wanneer Hedwig stierf in de film vond het het erg, huilen heb ik niet gedaan, maar elke keer als ik ze  dood gaat in de film breekt mijn hart, vooral omdat ze Harry altijd heeft beschermd en zijn maatje was.

Als je een relatie zou krijgen met een Harry Potter personage, wie zou dat dan zijn?

Gho, dit is een moeilijke. Als ik echt zou moeten kiezen George Wemel. Hij is aardig en grappig, haalt streken uit, maar hij staat wel klaar voor iedereen. Een 2de optie zou Oliver Plank zijn, de aanvoerder van het zwerkbal team, dan kan ik hem elke wedstrijd aanmoedigen 😀

Op welke afdeling zou je komen?

Ik heb al vele testen gedaan en meestal kom ik op Huffelpuff uit, maar ook Ravenklauw komt wel eens uit de test. Dan ben ik maar een Huffleclaw.

Zou je eerder een uil, een pad, een kat of een rat nemen?

Een mooie grijze, gestreepte kat. De uilen moeten in de uilentoren blijven en een kat mag je tenminste mee in de leerlingenkamer nemen.

Favoriete personage

Luna Leeflang, Fred en George. Luna heeft zo een leuk karakter en ze trekt zich totaal niets aan van wat mensen denken over haar en doet lekker haar eigen ding. Fred en George zijn dan weer (zoals ik daarnet over George typte) Aardig, grappig en staan klaar voor iedereen.

Minst favoriete personage

Dorothea Omber of zoals de meeste haar kennen Umbridge.  Met haar “You must not tell lies”. Echt wat ze de leerlingen op Zweinstein aandoet het is gewoon zo gemeen! En dat lachje van haar ook zo irritant.

Wat zou je patronus zijn?

Een Tijger, aangezien ik van alle katachtigen hou, is dit voor mij het meest logische.

Favoriete Spreuk?

Accio, toch lekker handig als je iets niet kan vinden en je gewoon “Accio Sleutels” roept en de sleutels zo in je hand vliegen.

Als je kon kiezen tussen de Steen der Wijze, onzichtbaarheidsmantel of een machtige toverstok wat zou je dan kiezen?

Onzichtbaarheidsmantel for sure! De dingen die ik daar allemaal mee zou kunnen doen…


Wat zou je favoriete vak zijn?

Gedaanteverwisselingen. Omdat Professor Anderling mijn favoriete Prof is en de dingen die je er leert lijken mij gewoon zo cool.

Als je iemand uit de cast zou mogen ontmoeten wie zou dat dan zijn?

James en Oliver Phelps, omdat ze er gewoon zo leuk uitzien en ik denk dat ze ook wel best grappig zijn in het echte leven.

Heb je een van de Harry Potter games gespeeld?

Ja, Steen der Wijzen, geheime kamer en ik vond de games best leuk en goed op de computer, het was alsof je zelf op Zweinstein aanwezig was en lessen kon volgen. De steen der wijzen heb ik trouwens uitgespeeld.

Als je op zwerkbal zou zitten wat zou je positie zijn?

Ik zou gewoon lekker toeschouwer zijn en het team aanmoedigen.

Favoriete quote uit de film.


Was je blij met het einde?
Ja hoor, aangezien sommige eerste zeiden dat Harry dood ging, was ik zeer blij met het einde van het verhaal.

Hoeveel betekent Harry Potter voor jou?
Heel veel, ik was grote fan, ik had zelfs een dekbed van HP. Mijn kamer hing vol met Harry Potter zaken en ik keek zeer vaak de films. Ik wenste zelfs dat ik echt naar Zweinstein kon gaan. HP is en blijft een groot deel van mijn leven aanwezig en ik ben J.K. Rowling dankbaar dat ze zo een prachtig verhaal heeft geschreven want je kan er moed uitputten en ook dat het goed is om dromen en een fantasie te hebben en dat je toch altijd een beetje kinds moet blijven en zeker jezelf moet blijven, hoe moeilijk het ook kan zijn.

 

Vind je deze tag leuk? Neem hem dan gerust over in de reacties.

Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.beautyandthemakeup.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.