Vragen?
Stuur een appje!

Gelezen boek: Mijn vriend Ben

Als huisdier had ik vroeger een hondje, het was een schat van een beest en ik had er een fijne tijd mee. Als hij is gestorven heb ik altijd gezegd ‘als ik nu een huisdier neem, wil ik graag een kat.’ Ik ben altijd aangetrokken geweest tot katten, vooral leeuwen, tijgers en andere wilde katten. Ook heb ik redelijk veel boeken over katten waaronder het boek Mijn vriend Ben, vandaag vertel ik wat meer over dit boek. Want ik heb het uitgelezen.

Mijn vriend Ben is geschreven door Julia Romp & Megan Lloyd Davies. Het is het waargebeurde verhaal over een jongetje en een kat die zijn leven veranderde.

De voorkant van de cover trok meteen mijn aandacht, sober en simpel en toch springt de kat meteen in het oog. Zeker met zijn leuke kerstmuts op zijn kop 😉

Op de achterkant van het boek staat het volgende te lezen:
Ben is geen gewone kat. Het kleine zwart-witte zwervertje is vies en argwanend. Wanneer het ziek wordt krijgt Julia het beestje toch te pakken. Julia’s negenjarige zoon George is autistisch. Hij is eenzaam in zijn eigen stille wereldje. Maar alles verandert door de komst van de kat. George noemt zijn nieuwe vriendje Ben. Ze lachen en spelen samen en krijgen een hechte band. George praat weet met zijn moeder – en dat heeft Ben voor elkaar gekregen! Drie jaar lang is het trio onafscheidelijk. Tot er een ramp gebeurt. In september 2009 raakt de kat zoek. George is meteen helemaal van slag. Wanhopig gaat Julia op speurtocht. Ze bezoekt asielen, hangt overal posters op en geeft Ben zelfs zijn eigen facebook pagina. De weken worden maanden. Het is bijna Kerstmis. George praat niet meer. Maar dan gebeurt een wonder. Vier dagen voor Kerst tijdens een zware sneeuwstorm komt er eindelijk een sprankje hoop, een telefoontje helemaal uit Brighton, meer dan tachtig kilometer van Londen vandaan…

Het boek is ingedeeld in 3 delen
Deel 1: voordat Ben er was:
Hier kom je meer te weten over Julia (de mama), George (de zoon) en de rest van de familie. Ook het gedrag van George wordt meer in kaart gebracht. Julia heeft het niet makkelijk met een autistische zoon, maar de liefde en inzet naar haar zoon toe spat er vanaf.

Deel 2 : Ben komt bij ons:
In deel 2 kom je te weten hoe Ben bij het gezin komt en merk je dat George echt veranderd qua karakter naar zijn moeder toe en de mensen op zich heen. Allemaal dankzij de kat Ben. Hij ontwikkelt een soort van verhaaltjes taal en spreekt Ben zo toe dat het ook lijkt dat hij onrechtstreeks tegen zijn mama praat. Het is echt mooi om te zien hoe het trio groeit in de relatie.

Deel 3: Ben verdwijnt:
Zoals de titel al zegt verdwijnt Ben in dit deel. Je leest hoe George zo teleurgesteld is en de schuld op zijn mama schuift, maar ook dat Julia alles op alles zet om Ben toch maar te vinden. Het is echt prachtig om te lezen dat iemand zo veel moed heeft om het zo lang vol te houden.

Leuk weetje; na de succesvolle campagne om Ben terug te vinden, heeft Julia internationale roem vergaard als ‘dierendetective’.

Ik vond het boek zeer fijn om te lezen. Het leest makkelijk omdat de hoofdstukken niet te groot zijn. Per hoofdstuk vindt je kleine kattenpootjes op de pagina, kleine details in boeken vind ik altijd fijn om tegen te komen bent

Het is echt een boek dat je in één keer zou kunnen uitlezen, je wil meer te weten te komen over het gezin en de zoektocht naar Ben. Het is een hartverwarmend verhaal, ook als je geen grote liefhebber van katten bent zal dit boek je bekoren.

Ps: ondertussen hebben we een schat van een katertje in huis gehaald en zijn naam is Newt. Je kan hem volgen op zijn eigen instagram en hij verschijnt ook van tijd tot tijd op de instagram van onze beauty and the makeup account.

Heb jij nog leuke boeken gelezen laat het gerust achter bij de reacties!

Groetjes

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.beautyandthemakeup.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.