Vragen?
Stuur een appje!

Favorieten van de maand augustus

De zomer is zo snel voorbij gevlogen, het leek alsof de vakantie nog maar net begonnen was en we de zomerspullen uit de kast konden halen. Nu is het september en laat ik jullie mijn favorieten van de maand augustus zien.

Oral- B Pro 690 Cross action

In mijn ochtend routine kon je lezen dat ik een gewone tandenborstel gebruikte. Vroeger als ik nog jong was had ik een elektrische tandenborstel, maar gebruikte meer een gewone. Nu ik bij Jeffrey ben gaan wonen en hij een elektrische had, wou ik toch graag terug eentje. Het is de Oral- B Pro 690 Cross action geworden en ik ben er weg van. Hij verwijdert meer tandplak dan een gewone tandenborstel (jep het reclame zinnetje), maar je voelt dat hij het effectief doet en ik merk dat mijn tanden nog gladder aanvoelen. Het handige is dat er een timer is waardoor je weet wanneer je naar de andere tanden moet gaan en hij heeft een druksensor waardoor je niet te hard poetst. Het is echt een simpele tandenborstel met maar 1 stand, maar hij doet wat hij moet doen.

Mango scrub van The Body shop

Zeker in de zomer scrub ik regelmatig mijn lichaam. Het elimineert dode huidcellen, je geeft jezelf een kleine massage en je huid wordt er zijdezacht van. Deze scrub ruikt naar mango, lekker fris, fruitig en zomers. Het leuke aan deze scrub is dat hij een klein olie laagje achter laat, waardoor je huid er meteen gevoed uit gaat zien. Het olie laagje is gelukkig niet vettig. De scrubdeeltjes zijn niet te klein en ook niet te groot. Ik heb een grote pot en doe er best zeer lang mee, je hoeft echt niet veel te gebruiken om je hele lichaam te scrubben. Zoek je dus een goede scrub? Hup dan eens binnen bij The body shop, want ze hebben nog meer andere geuren en voor ieder wat wils!

Mask of magnaminty van Lush

Ik had een staaltje liggen van dit maskertje. Ik smeerde hem op mijn gezicht en leek net op Shrek (door de groene kleur). Ik smeer al mijn maskertjes uit met een platte foundation kwast en met dit ging het moeizaam, maar al bij al ging het toch snel. Ik liet hem 15 minuten zitten en voelde al de tinteling van de munt. Het is echt een fijn maskertje en het kalmeert de huid. Ik had wat last van puistjes en het kan soms lang duren eer ze weg zijn, maar na dit maskertje gebruikt te hebben waren mijn puistjes sneller weg. Het afspoelen is iets minder makkelijk, het is een soort van klei met kleine brokjes die je kan gebruiken als scrub voor je het er allemaal afhaalt. De huid voelt zeer fris aan door de munt die er in zit. Ik vond dit maskertje zo goed dat ik meteen een grote pot ben gaan halen.

Nagellak van essence

In de zomer loop je vaak met open schoenen rond en dan is het toch fijn om je teennagels een leuk kleurtje te geven. Ik heb vaak; 90 hot red chilli, 96 orange to go en 12 mandarine bay gedragen. Het zijn mooie rood, oranje kleurtjes. Ze dekken goed en met een topcoat blijven ze toch zeker een week of 2 goed zitten, wat toch wel fijn is aangezien het een goedkopere nagellak is (in vergelijking met Essie) en ze zijn van goede kwaliteit.

Hema agenda

Ik gebruik mijn gsm als agenda om mij aan dingen te doen herinneren, maar ik gebruik ook graag eens een oldskool agenda. Ik zag deze fleurige agenda in de Hema en nam hem mee. Ik gebruik hem regelmatig en maakte er een soort bullet journal van. Ik teken bij afspraken er kleine icoontjes bij en heb er “A year in pixels” in gezet, alles om de agenda toch net dat tikkeltje meer te geven. Oké, mijn tekenkunsten zijn nog niet zoals Picasso, maar het is toch fijn om je agenda eigen te maken. Maakt het plannen wat leuker 😉

Netflix serie: Riverdale

Ik had uit nieuwsgierigheid Riverdale eens opgezet en ik vond er niets aan. Ik weet niet wat het was dat me aantrok (misschien de knappe acteurs :D), maar ik ben toch terug beginnen te kijken en na de 1ste aflevering was ik hooked. Het is een serie vol spanning en mysterie. Je moet het toch goed bijhouden omdat het soms een beetje ingewikkeld en spannend kan worden en je anders niet meer kan volgen. Na seizoen 1 gezien te hebben miste ik Riverdale echt enorm, dan weet ik dat het voor mij een goede serie is. Gelukkig gaat in oktober seizoen 2 van start en ik kan natuurlijk al niet wachten hoe dat gaat verlopen.

Boek: De Alchemist van Paulo Coelho

Dit boek heb ik toevallig op 31/08 uitgelezen. Als je graag het boek de kleine prins hebt gelezen of een liefde hebt voor “spirituele” boeken is dit je metgezel. De kaft alleen al is zeer mooi en speciaal.
Dit boek leest als een trein en er staan ook leuke illustraties in.
Het prachtig verhaal gaat over een jonge schaapsherder Santiago die zoekt naar een schat en op zijn reis leert en ziet hij zo veel dingen. Zo ontmoet hij de alchemist, die over grote spirituele wijsheid beschikt. Hij adviseert de jongen: “luister naar je hart. Dat kent alles, omdat het afkomstig is van de ziel van de wereld en daar ooit naar zal terugkeren. Waar je hart is, is ook je schat.” Het is een rustgevend boek met soms hier en daar een spannend moment. Op het einde had ik echt een moment van: “wauw dit boek heeft zo gelijk”.
Het boek zet je aan het denken over je eigen leven. Ik raad dit boek echt aan, zit je op dit moment in een dipje, weet je niet waar je met je eigen leven naartoe wil of heb je gewoon nood aan een boek met inhoud? Wel dan is dit jouw boek. Indien je deze gaat lezen, wens ik je veel leesplezier toe en hoop ik dat je hetzelfde gaat voelen als je het hebt uitgelezen.

Dit waren de favorieten van augustus. Als jij favorieten hebt laat dan gerust een reactie achter. De mensen die naar school moeten of die al begonnen zijn wens ik trouwens veel succes toe.

Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.beautyandthemakeup.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.