Vragen?
Stuur een appje!

Mijn favoriete make-up kwasten en hoe ik ze schoonmaak

Door de jaren heen heb ik met vallen en opstaan geleerd welke make- up kwasten ik heel graag gebruik, welk ik niet goed vond of gewoon geen goede kwaliteit waren. Vandaag maak ik een lijstje van de kwasten die ik graag gebruik als ik mij opmaak. Ook geef ik een een kleine uitleg hoe ik mijn kwasten terug schoonmaak.

Ik geef toe dat ik niet zo heel veel kwasten heb, veel make- up gebruik ik dan ook niet. Maar er zijn bepaalde kwasten die toch eruit springen en die ik enorm zou missen als ze plots kapot gaan.

Concealer

Voor concealer gebruik ik soms van die kleine blenders van W7 of die van Ebelin ( te koop bij DM) om de substantie beter in men huid te deppen. Maar ik vind het ook fijn om de Concealer – F70 van Sigma te gebruiken. De haartjes zijn zacht en toch een beetje stroef maar zo dep ik de concealer ook beter in men huid en is hij super om te gebruiken als je kleine puistjes wil wegwerken aan de neus. Als het iets sneller moet gaan gebruik ik liever de Expert Concealer brush van Real Techniques. De haartje zijn enorm zacht en hij blend de concealer zeer goed in de huid. Omdat hij groter is werkt hij een groter oppervlakte uit en dit is voor mij dus tijdbesparend.

Foundation en poeder

Het meeste van de tijd gebruik ik een poederfoundation. Hiervoor gebruik ik de Duo fibre – F50 van Sigma. De haartjes zijn zeer zacht en ze zorgen ervoor dat het poeder mooi aangebracht word en het niet cake achtig eruit gaat zien.
Wanneer ik een vloeibare foundation gebruik neem ik een blender om alles mooi uit te blenden, maar dit doe ik enkel als ik mij rustig kan opmaken. Net als bij de concealer gebruik ik de Expert Face Brush van Real Techniques als ik minder tijd heb of het moet snel gaan. Deze haartjes zijn ook super zacht en de foundation word goed in de huid “geduwd”. Doordat de kwast kleiner is geraak ik op de moeilijke plaatsen zoals naast de neus.

Indien ik vloeibare foundation gebruik poeder ik mijn gezicht af met de Large Powder – F30 ook van Sigma. Een fluffy kwast die het poeder mooi over mijn gezicht verdeelt. Het enige minpunt is dat hij na al die jaren nog steeds soms kleine haartjes verliest. Maar hij is voor de rest nog zeer goed, dus veel heb ik niet te klagen hierover.

Blush

Na de basis breng ik blush aan. Welke kwast ik hiervoor uitkies, hangt af of het blush is met of zonder glitter. Ik vind het makkelijker om 2 verschillende kwasten te gebruiken om de glitter gescheiden te houden van de matte blush, anders hangt je gezicht vol met glitter terwijl je voor een matte look gaat. Indien ik glitter blush gebruik neem ik mijn 316 van Gosh. Deze kwast is al zeer oud, ik geloof dat ik deze had als ik 16 of 17 was. Het nummer 316 klinkt wel leuk, alsof je het over een of andere geheime agent hebt :D. De kwaliteit is nog steeds top en ben zo blij dat ik deze toen heb gekocht.

Voor gewone matte blush wissel ik af met (daar gaan we weer) de Powder/Blush – F10 van Sigma en de Blush Brush van Real Techniques. De Real Techniques heb ik onlangs gekocht, omdat de Sigma kwast stilletjes aan het verslijten is en de haartjes zijn ruwer geworden. Maar toch gebruik ik hem van tijd tot tijd nog wel. Al zal hij in de toekomst volledig vervangen worden door de Real Techniques kwast, deze is ook fluffy en de haren zijn weer heel zacht. Hij brengt de blush ook goed aan en het is een hele fijne kwast.

Ogen

Oogschaduw gebruik ik zelden tot nooit. Als ik het gebruik dan gebruik ik enkel de Sigma Eye Shading – E55 kwast om de oogschaduw aan te brengen en om te blenden gebruik ik de Fluffy Blender 6700 van Boozyshop. Veel kan ik hier niet over zeggen, aangezien ik ze niet vaak gebruik. De kwasten doen wat ze moeten doen en ze zijn makkelijk in gebruik.

Ook zet ik soms een lijntje onder mijn ogen met de Eyeliner – E05 van Sigma. Hij werkt zeer fijn. Het topje van de kwast is ook niet te hard en gaat mooi mee met de huid bij het aanbrengen.

Maskers

Voor het aanbrengen van maskertjes werk ik graag met een kwast. Hiervoor grijp ik naar de Foundation Brush van ELF (eyes, lips, face). Hij strijkt het maskertje er goed op en hij is makkelijk en snel schoon te maken, waarna hij ook nog eens snel droogt. Dit vind ik toch altijd handig bij kwasten.

Wassen van de kwasten

Voor het wassen van mijn kwasten gebruik ik Sanex. Het is inderdaad voor het lichaam, maar omdat deze geen agressieve zeep is heb ik deze een paar keer gebruikt op de kwasten en heb toch nog geen irritatie op mijn gezicht gekregen. Ik gebruik mijn hand of een tool (het blauwe hartje op de foto) om de kwasten schoon te maken en daarna spoel ik goed met water. Hierna leg ik ze te drogen op een handdoek of een keukenrol. Ik probeer om ze om de zo veel tijd te cleanen, maar het lukt niet altijd. Er zou een wasmachine mogen uitgevonden worden waar je de kwasten insteekt en ze na een paar minuten er mooi en droog uitkomen :D!

Zoals je kon lezen zijn de meeste kwasten van Sigma en Real Techniques. Die van Sigma, ELF en Gosh heb ik gekocht toen ik 16 of 17 was. Ik vind de kwaliteit top en ze gaan jaren mee. De Real techniques zijn nu pas in mijn leven gekomen en ik hoop dat ik er ook lang mee mag doen. Ik vind het belangrijk dat kwasten lang en goed meegaan, aangezien ik iemand ben die hecht aan goede spullen en niet altijd om de 5 voet nieuwe dingen wil aankopen (zeker kwasten niet). Ik weet wel dat het soms een jungle kan zijn om de juiste match te vinden, want sommige kwasten zijn te hard voor jouw gezicht of verliezen zo veel haar dat ze na 2x gebruik al” kaal” zijn. Daarom heb ik als ik jonger was veel rond zitten zoeken op internet, zelf gaan kijken in de winkels en gewoon eens rondgevraagd wat vriendinnen gebruikte. Zo heb ik een match made in heaven kwasten set opgebouwd, waar ik nog altijd heel blij mee ben.

Heb jij kwasten die er bovenuit springen in je set of ben je nog op zoek naar fijne kwasten? Laat het dan gerust achter bij de comment.

Groetjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.beautyandthemakeup.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.