Vragen?
Stuur een appje!

10 dingen die je in het begin van een relatie vaak niet durft te doen

relationship-cover

De titel zegt het al ik geef een opsomming van 10 dingen die de meeste koppels toch niet meteen bij elkaar durven te doen in het begin van de relatie.

fart1) Scheetje laten

We kennen het allemaal wel, zit je net lekker gezellig met de liefde van je leven op de bank, voel je je darmen werken en zit er wind naar buiten te duwen. Je probeert om anders te gaan zitten, knijpt je kont wat samen tot het gewoon niet meer gaat. In zo een gevallen kan je gewoon even naar het toilet gaan en daar het windje de vrije loop gaan. Het helpt ook om er over te praten, je kan zeggen dat je bijvoorbeeld schrik hebt naar de reactie van je partner als je in zijn/haar bijzijn een windje laat. Wij vinden het persoonlijk niet erg om in elkaar bijzijn een windje te laten, het is menselijk. Dus als er iemand is die dit niet begrijpt of je opeens vuil zou vinden, zou ik toch maar eens 2x nadenken voor je hiermee verder gaat.

2) Boertje 

In China is een boertje laten na het eten een teken dat het gesmaakt heeft. Hier bij ons ben je een boer als je boert. Soms kan een boer laten juist heel goed doen, omdat je eten op de maag ligt, niet wil verteren of je hebt iets met prik gedronken. Ook hier kan je er gewoon over praten in een relatie, het is weer iets menselijks en het is beter om een boertje te laten en je opgelucht te voelen, als dan dat je inwendig pijn krijgt en je niet meer op je gemak voelt.

3) Naar het toilet gaan (vooral nummer 2)

Mannen zullen hier iets minder last van hebben dan vrouwen, omdat ze er minder over nadenken. Ik had bijvoorbeeld moeite om nummer 2 bij Jeffrey te doen, ik had schrik dat hij iets kon horen of dat hij zou walgen van de geur als hij na mij zou moeten.
Alle deuren werden gesloten alsof het een fort was en Jeffrey moest muziek opzetten zodat hij mij maar niet kon horen. Nu gaat de deur nog wel dicht, maar ik heb er steeds minder moeilijkheden mee. Naar het toilet gaan moet iedereen, zelfs de koning en als je eens een plonsje hoort je bent niet alleen. Je kan desnoods wc papier in het toilet leggen en dan kan je het geluid wat onderdrukken, voor de geur kan je bv een spray bij het toilet zetten en na toiletgebruik even sprayen. Ook een klein grapje maken als in “ik zou nu nog niet naar het toilet gaan.” Kan ook de gespannen situatie wat losser maken. Net zoals bij boeren en windjes laten kan je hier ook over praten.

4) In elkaars kont knijpen

butt-pinch

Bij het begin van een relatie kan je moeilijk meteen in elkaars kont knijpen, je wil niet dat de andere partij denkt dat je een alles grijpertje bent. Het leuke is als 1 van de 2 het opeens toch eens doet is de toon gezet, vanaf dat moment zal je merken dat je het meer en meer bij elkaar zal doen en er totaal geen last meer mee hebt.

 

5) Bang om te smossen bij het eten

Jeffrey en ik zijn beide beetje lomp, als er iets van ons bord kan vallen zal het ook vallen. In het begin probeer je zo veel mogelijk dit te beperken, kleine stukjes snijden, goed kauwen (zie dat je anders je verslikt!) uitkijken dat je je glas niet omstoot. Maar je kan dit echt niet tegenhouden en als je het toch eens voor krijgt kan je enkel naar elkaar kijken en er eens mee lachen en het gewoon opruimen. Indien je in de zetel zit en je zou smossen, excuseer je gewoon en ruim het ook rustig op.

6) Je bord leeg eten ook al zit je zo goed als vol
food

De ogen waren groter dan je buik, je hebt te veel op je bord gelegd, je moet nog minstens 5 happen doen en je kan niet meer. Mensen gaan soms in een relatie dan toch proppen om het bord leeg te eten, omdat ze schrik hebben dat de partner gaat denken dat het eten toch niet lekker was. Als je vol zit, zit je vol. Je kan dan bijvoorbeeld zeggen; het was echt lekker, maar ik heb beetje te veel opgeschept en zit vol. Als je geluk hebt, eet je partner jouw stuk nog mee op en anders laat je het gewoon liggen.

7) Zeggen dat je de gekookte maaltijd van je partner niet lust.

Je komt bij je partner op date en hij/zij heeft zich lekker zitten uitsloven in de keuken en je komt er achter dat je de maaltijd niet lust, gewoon eerlijk zijn en zeggen dat het je spijt en dat je het niet lust. Dit zal waarschijnlijk niet zo vaak voorvallen, want meestal vraagt de persoon die kookt wel wat je graag eet en wat niet. Ook niet vergeten te vermelden als je allergisch bent voor iets, want je wil niet dat je date eindigt bij de dokter of op spoed. En indien je partner toch eens iets kookt wat je niet lust moet je gewoon eerlijk zijn. Er is altijd wel een boterham met pindakaas in huis als alternatief 😉

8) Eerlijk duurt het langst

Van in het begin waren wij open en eerlijk naar elkaar toe, maar ik kan mij voorstellen dat er koppels zijn die dit niet durven, omdat ze misschien bang zijn om de ander te verliezen. Maar zeg nu zelf als koppel ben je elkaars beste maatjes en dan is het toch beter om eerlijk te zijn, want als je al niet eerlijk bent tegen elkaar hoe kan je elkaar vertrouwen? Als je partner bijvoorbeeld vraagt sta ik met dit kledingstuk, wil je toch juist dat hij/zij straalt en zeg je eerlijk of het al dan niet mooi is. Eerlijkheid moet er gewoon zijn in een relatie.

9) Zit er iets tussen mijn tanden? Ruikt mijn partner mijn zweet?

teeth

Het kan altijd voorvallen dat er iets tussen je tanden steekt na het eten of dat je hebt zitten zwoegen en dat je zweet. Het is niet het einde van de wereld. Indien je ergens bent is het eigenlijk best handig om dan aan je partner te kunnen vragen of hij eens wil checken dat er niets tussen je tanden zit. Voor de geur van zweten te verdoezelen is een goede deo het beste, maar ik zie niet in dat je voor het slapen gaan nog flink met deo gaat spuiten. In de nacht kan een mens ook goed zweten en misschien schaam je je dan, maar een goede douche en dan deo kan wonderen doen. En ook hier typ ik erbij, het is menselijk, iedereen zweet en als dat je partner niet begrijp, vraag ik me af van welke planeet hij/zij komt.

10) Huilen

Mannen huilen niet, vrouwen wel. Zo lijkt het in onze maatschappij over te komen. Maar mannen kunnen ook huilen, van blijdschap, van verdriet, van een film,… Vrouwen zijn van nature al meer emotioneel en het is meer aanvaard dat een vrouw huilt. Maar je relatie is niet de maatschappij daarbuiten, huilen in elkaars bijzijn is laten zien dat ook jij een mens bent, van vlees, bloed en tranen. Het is laten zien dat je breekbaar bent. En wat is er nu leuker dan iemand op te kunnen vrolijken als ze hun verdrietig voelen? Als je iemand na een huilbui aan het lachen kan maken staat de wereld even stil en ben je blij dat je die persoon hebt weten op te krikken. Dus huilbuien in een relatie is toegestaan!

Al bij al zal je na verloop van tijd in een relatie je beter voelen bij elkaar en zal de remming ook minder worden. Praten is echt essentieel in een relatie, maar het allerbelangrijkste is dat je jezelf kan zijn. Als de persoon met wie je een relatie hebt jou niet neemt zoals je bent is hij/zij het niet waard! Het is juist fijn om lekker je ding te kunnen doen in elkaars buurt, ik vind het ook een teken van vertrouwen dat je laat zien “hej, ik voel me goed bij jou”.

Heb jij bepaalde dingen die je niet durfde in het begin van je relatie of heb je nu nog moeite? Laat het achter in de reactie.

Groetjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.beautyandthemakeup.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.